Back to Question Center
0

Semalt szakértő a hacker támadásokról - Hogyan és miért?

1 answers:

Mivel egyre többen fordulnak az internet használatához, közös fenyegetés merült fel - hackelés.Kezdetben a kifejezés a számítógépes rendszerek és a programozási nyelvek tanulási folyamatára utal. Idővel a kifejezés vészjósló voltami jelzi a számítógépes hálózat vagy a rendszer biztonságának megkerülését.

Igor Gamanenko, az Európai Unió egyik vezető szakértője Semalt ,mélyen megvizsgálja a hacker támadások okait és céljait.

Általában a weboldalak hackerek az 5-ös típusú hálózatok és számítógépek elleni támadások típusát. Ezek tartalmazzák:

1. Distributed Denial of Service (DDoS) támadások

Ezeket olyan rendszerek kompromittálására tervezték, amelyek nem rendelkeznek megfelelő biztonsági funkciókkal ésösszpontosítson a nyílt portokra, valamint a hálózaton belüli kapcsolatokra. Általában a DDoS támadások többszörös megkeresés útján próbálják aláásni a rendszertamelyek a hálózatot vagy a rendszert lezuhanják vagy leállítják. Ennek ellenére a legtöbb rendszer ellenáll a támadásoknak, és könnyedén felépül.

2. Trójai

Ez egy szoftver, amelyet fontos freeware vagy shareware eszközként álcáztak. Az álcázott szoftvergyakran telepítik tudatosan egy olyan webmester, aki nem tudja, mit tartalmaz a szoftver.

Általában a szoftver olyan funkciókat tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a rendszer hátsó ajtajátilletéktelen hozzáférést biztosít a rendszeréhez, amikor a szoftvert használja. Alternatív megoldásként a szoftvernek van egy triggerje, amelyet bizonyos felhasználók elindítanakelőfordulása vagy időpontja. A rendszer letiltja a rendszert vagy a hálózatot. A kémprogramok kevésbé káros szoftverekamelyek általában a marketingcégeknél később értékesített adatok gyűjtésére szolgálnak.

3. Virus

Ez a leggyakoribb fenyegetés webmester találkozás. A legalapvetőbb szinten az aolyan rosszindulatú program, amely képes magát replikálni. A vírus elsődleges célja, hogy megtámadja és megsemmisítse a gazda rendszerét..KözösPéldák a rosszindulatú programok közé Frodo, Cascade és Tequila.

4. Oldalak

Ezek olyan árnyékos webhelyek, amelyek kihasználják bizonyos internetes technológiák biztonsági gyengeségeitannak érdekében, hogy indítson böngészőjét illetéktelen tevékenységekhez.

5. Féreg

Ez egy önmásoló rosszindulatú program, amely a rendszerében értékes erőforrásokat gyűjt feltúlterhelt és működésképtelenné válik. A férgeket bizonyos típusú számítógépekre tervezték, amelyek bizonyos rendszerekkel szemben hatástalanok.

Szóval, miért vesznek részt az internetes hackerek a rosszindulatú tevékenységekben?

1. A rendszer elérése és használata Internetes relay csevegésként az illegális tevékenységek miatta hackerek gyakran illegális tevékenységeket folytatnak, el kell rejteniük működésüket. Ehhez átveszi a szervereket a tiltott tartalom tárolásáravagy kommunikációs célokra.

2. Információ ellopásához.

3. Szórakozás és szórakozás.

4. A bosszú-tech hozzáértéssel rendelkező munkatársaknak, akik egy cégből indulnak ki, vagy kétségbeesett üzletről van szó, a riválisoknagyon valószínű, hogy feltörti a rendszert bosszúálló támadásokban.

5. A nyilvánosság számára - egyes hackerek szeretik a nyilvánosságot, és mindent megtesznek, hogy észrevegyék.

6. A rendszer kísérletezéséhez vagy teszteléséhez - egyes esetekben a webmesterek az IKT szakértőit ​​kérikhogy megvizsgálják rendszereiket annak érdekében, hogy azonosítsák gyengeségeiket a biztonság fokozása érdekében.

7. Az Asperger-szindróma néven ismert rendellenesség miatt. Azok, akik szenvednek ettől az állapottólantiszociálisak, de rendelkeznek azzal a képességgel, hogy egy nagyon hosszú időre a problémára összpontosítanak.

8. Kíváncsíságból..

9. Ellenőrizni, hogy a kollégák, házastársak, üzleti riválisok vagy családtagok mennyire vannak.

10. Ahhoz, hogy megragadja a jogokat.

11. Szellemi kihívásként.

12. Pénzügyi haszonszerzésre - habár a legtöbb webhely hackerje nem pénzt csinál, néhány számítógépesa bűnözők megélnek a hitelkártya-csalásokkal.

A rosszindulatú támadások veszélye

  • Internetes biztonsági cégek - ezek a cégek a legjobb biztonságot nyújtják számukravonzó cél a hackerek számára.
  • A nagyvállalatok - a politikai párt honlapjai és a multinacionális vállalatokáltalában ellenállhatatlan cél a hackerek számára, akik hódító jogokat akarnak szerezni.
  • Bárki, akinek helyszíni e-kereskedelmi webhelye van, többnyire a számítógépes bűnözők,a hackerek nem bánják a kiszolgáltatott rendszer leállítását.

A weboldal biztonságának veszélyeztetése

A weboldalak hackelés nagyon érdekes lehet. Nyilvánvaló, hogy veszélyezteti a vállalkozásokatjelezte a hackelést, de nem gondolta, hogy a fertőzés kiterjedne a weboldalukra. Hozzáférés az üzleti tevékenység irányításáhozremek alku. Az ellenőrzéshez a hacker számos felhasználási és jelszó kísérletet tesz. Előfordulhat, hogy átruházza a hitelesítő adataitegy körtől a másikig a hacker megfelelő lehallgatásával.

Egy másik módja annak, hogy feltörjék a szoftver sebezhetőségeit. Ez nema telepített szoftvernek, hanem a böngészőinek kell lennie. A hacker hozzáférhet a hitelesítő adatokhoz a böngésző irányításával.

Webhelytulajdonosként meg kell dolgoznia, hogyan védheti meg webhelyétfeltörték. Hangsúlyozva, hogy a látogatók hogyan férnek hozzá az üzleti webhelyéhez, egy olyan szempont, amely segít megvédeni webhelyét. Győződjön meg róla, hogy nincsmegjelenik a hitelesítő adatok. A weboldal biztonságának megőrzése érdekében készítsen webhelyet felhasználóbarát módon Source .

November 28, 2017