Back to Question Center
0

Semalt Szakértelem: A referencia-spam eltávolítása a Google Analytics-jelentésekből

1 answers:

A Google Analytics néha különleges promóciók vagy kiemelkedő tartalmak nélkül jelenítheti meg a webhelyre irányuló beutalási forgalmat. Nehéz megmagyarázni, hogy ez történt-e, és miért történt. A helyes információk megszerzéséhez állandóan meg kell szabadulnunk a referral spamtől.

Lisa Mitchell, a Semalt ügyfél siker menedzsere elmagyarázza, hogyan oldja meg a beáramlás és a nem kívánt spam problémáját.

Referral Spam

A referrált spam akkor fordul elő, ha egy webhely bejutási forgalmat kap a spamprogramoktól vagy programoktól. Az információk a Google Analytics-fiók jelentéseiben jelennek meg, amelyek zavarják az itt található adatokat, és a jelentésekkel kapcsolatos problémákat futtatnak. Ezek könnyűek a helyszínre és források származhatnak a világ minden tájáról. Máskor még rejtett, de a referenciaforgalom 100% -os visszafordulási arányokkal valószínűleg egy ajánlott spam.

Ha még mindig nem biztos abban, hogy egy jó rosszindulatú programot használnak, személyesen meglátogathatják a webhelyet annak megtekintéséhez, hogy a forgalom hatással van-e. A hivatkozási spamekkel használt módszer az, hogy az ismétlődő weboldal a rake referral URL-eket kér a cél webhelyére. A Ghost spam az, ami megkapja, nem kell spammer, hogy látogassa meg a webhelyet kívánnak célozni.

->

A Referral Spam rögzítése

Vannak, akik azt állítják, hogy kizárhatják a beérkező leveleket. Az információ nem teljesen helyes, és létfontosságú, hogy tartózkodjunk a Google Analyticsben található beutalási kizárások listájától. Ennek oka az, hogy kizárja a harmadik fél bevásárlókosárából származó forgalmat. Ez megakadályozza, hogy az ügyfelek forgalmuknak számítanak, ha visszatérnek a webhelyről való kilépéshez. A Google Analytics megkísérli a visszatérő látogatókat egy korábbi forráshoz vagy médiumhoz kapcsolni, így kizárva az átirányítási forgalom részeként. Tehát kizárva ezeket a hivatkozásokat, a rossz ajánlott forgalom átirányít egy másik médiumra / forrásra, és így még mindig elhúzódik az elemzésekben.

Spam eltávolítása az útról

A kizárási lista nem a legjobb módja annak, hogy orvosolja a betekintés kérdéseit. Az eljárás szűr, de nem zárja ki a levélszemét forgalmát. Ezért az egyes nézetekből származó forgalmat ki kell szűrni a referálási kizárási lehetőség használatával. Az alábbi módszerek segítenek ennek elérésében:

1. Hozzon létre egy új szűrő űrlapot, amelynek neve "Referrer Spam" a nézet szintjén

2. Állítsa be az opciót "egyedi"

3. A mezőben állítsa be a "kampányforrás"

4. A minta mezőszűrőjének tartalmaznia kell a referencia-spam tartományt az alábbiak szerint

5. Mentse

A módszer törli az adott nézettől származó konkrét forgalmat. Rendkívül fontos, hogy a felhasználók ezt a másolatot egy szövegfájlban megőrizzék későbbi felhasználásra. Néhány bevált gyakorlat közé tartozik, hogy egy webfejlesztő ellenőrizze a rendszeres kifejezést, biztosítva, hogy ellenőrizzék az ismert botok és pókok szűrésének lehetőségét. A szűrők 24 órát vesz igénybe a megvalósítás, hogy életbe lépjenek.

Hozzon létre egy egyéni szegmenst

Az egyéni szegmensek segítenek a Google Elemző jelentésekben levő spam adatok tárolásában. Ezek egy kicsit kiszámíthatatlanok, ezért a felhasználóknak a következőket kell betartaniuk:

1. Nyissa meg a jelentési nézetet a GA és a Szegmens hozzáadása területen, válassza az Új szegmens (Nincs spam) lehetőséget, majd a Speciális feltételeket

2. Jelölje meg a "szekciókat" és a "kizárja" kifejezést a szűréshez használt opciókban

3. Válassza a "match regex" és a "source"

4. Helyezze be a korábban mentett szabályos kifejezést

Ezt követően mentse el, majd alkalmazza. Az összes szellemes levélszemetet eltávolítja a tiszta adatokat elhagyó jelentésekből.

A referral forgalmat rendszeresen ellenőrizni kell, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az összes szellemadat nem jelenik meg a GA-jelentésekben. A valószínű forgatókönyv az, hogy ha egy eltávolít egy spam weboldalt, több száz, ha nem több ezer, felbukkan. Ez azt jelenti, hogy az alap tisztítás nem tart sokáig. Azonban, hogy technikai vagy nem technikai megközelítést alkalmazunk, lehetséges, hogy megszabaduljon a betekintéstől a Google Analytics adataitól.

A referrált spam olyan ferde elemzéseket mutat, amelyek hamis jelentéseket eredményeznek. A jelentéseknek pontos adatokkal kell rendelkezniük az adatok és a forgalom arányairól. A ferde adatok nem támaszkodhatnak arra, hogy megmutassák, mi működik és nem a weboldalon Source .

November 28, 2017