Back to Question Center
0

Semalt nyújt tippeket: hogyan védheti meg a WordPress webhelyét a kártevők elleni támadásoktól

1 answers:

A WordPress sok hacker próbálkozással néz szembe. A bloggerek közül átlagosan 7-ből akár malware fertőzést, akár valamilyen hackelést tapasztalnak. Szóval, hogyan védheti webhelyét a spam, a hackelés és a rosszindulatú programok ellen?

Max Bell, a Semalt Customer Success Manager elmondta, hogy a legegyszerűbb szinten nincs sok különbség a rosszindulatú programok és a hackelés között. Rendszerint a hackerek nem célozzák meg webhelyét, hacsak nincsenek személyes különbségek az Ön és a számítógépes bűnözők között, vagy nagyon népszerű webhelye van. Végtére is, minden hacker bekapcsolhatja a DDOS-t és a botneteket, hogy egy percen belül le tudja hozni webhelyét.

Természetesen a megosztott tárhelyen tárolt blogok különösen sérülékenyek a hacker támadásokkal szemben, és kevés olyan webmester van, aki képes az ilyen támadásokkal szemben támadni. Mostanra valószínűleg ülésed szélén üldögél, és néhány percenként ellenőrzi webhelyét, hogy megbizonyosodjon róla, hogy nem sérült vagy fertőzött a rosszindulatú programokkal. Lazítson, a webhelyed ritkán kap feltörni vagy fertőzni, hacsak nincsenek bizonyos sebezhetőségei.

Most, hogy tudják, hogy a hackerek bizonyos sérülékenységgel rendelkező webhelyeket céloznak meg, mi ezek a gyengeségek? Először is, sok blogger és webmester használja a megosztott tárhelyet, amikor elindulnak. Bár a megosztott tárhely kevésbé költséges megoldás, potenciálisan a spammerek és a hackerek vonzására van lehetőség.

Mivel sok blog tulajdonos van a megosztott tárhelyen ugyanazzal a szerverrel, mint a webhelyén, mindig van lehetőség arra, hogy némelyikük újonc legyen. Ez azt jelenti, hogy néhány újoncnak gyenge jelszava van, számítógépük trójai lehet, vagy nem védi webhelyét a hackelés ellen. Ilyen körülmények között a hackernek csak a sebezhető webhelyen keresztül kell hozzáférnie a kiszolgálóhoz, telepítenie kell egy olyan vírust, amely gyorsan elterjed a kiszolgálón található összes webhelyre és blogra.

Másrészt, ha marketingesek vagy bloggerek vagyunk, fennáll annak a lehetősége, hogy lóghatsz néhány online fórumon. Amit nem tudhat, hogy ezek közül néhány webhely fertőzött, de nem tudják, hogy rosszindulatú programokat terjesztenek a felhasználókra, vagy rosszindulatú emberek építettek..

Általában a hackerek nem célozzák meg a webhelyét, hacsak nincs valamilyen befejezetlen üzletük velük. A számítógépes bűnözők azonban mindig gyenge helyszíneket keresnek a kompromisszumra. Miután azonosítják a sérülékeny blogokat, megfertõzik a kiszolgálóikat rosszindulatú programokkal, amelyek az adott kiszolgálón elhelyezett más webhelyekre terjednek ki. A .htaccess mod hacktől eltérően, amely bizonyos kódok és fájlok módosításával könnyen kiküszöbölhető, a rosszindulatú szoftverek nehezebbek megszabadulni, mivel a témák, szkriptek és adatbázisok sérülhetnek .

Szóval, hogyan védheti webhelyét a rosszindulatú programoktól?

Jelszavak módosítása

Ha webhelye fertőzött, fennáll annak a veszélye, hogy a jelszava veszélybe került. A probléma kijavításához menjen a cPanel-hez, és változtassa meg a jelszavát. Annak érdekében, hogy a jelszó nehezen kompromisszumos legyen, használjon számokat, különleges karaktereket, kisbetűket és nagybetűket.

Miután módosította a jelszavát, fontolja meg a bejelentkezési jelszó megváltoztatását is. Csakúgy, mint a cPanelben, olyan karaktereket használjunk, amelyeket nehéz kitalálni

Biztonsági

A webhely biztonsági mentése az egyik legfontosabb módja a tartalom elvesztésének megakadályozására, amikor egy webhely veszélybe kerül. A teljes mentés érdekében fontolja meg a Backup Buddy-t, egy hasznos plugint a WordPress blogokhoz.

Biztonsági bővítmények telepítése

A biztonsági másolatok mellett fontolja meg a biztonsági bővítmények telepítését. Ezek a következők:

  • WP biztonsági szkenner
  • A WP Security Scanner egy könnyű biztonsági szkenner, amelyet a Website Defender tervezett. A bővítmény lehetővé teszi, hogy az adatbázistáblát nehezen találgassuk meg.

  • Jobb WP biztonság
  • A plugin a WordPress biztonsági funkcióit és technikáit veszi át, és egyetlen pluginként jeleníti meg őket. A jobb WP a bloggerek által megkövetelt legfontosabb jellemzőkkel rendelkezik, és az elsőként kell a bloggereknek hívnia Source .

November 28, 2017