Back to Question Center
0

Semalt nyújt tippeket: hogyan védheti meg a WordPress webhelyét a kártevők elleni támadásoktól

1 answers:

A WordPress sok hacker próbálkozással néz szembe. A bloggerek közül átlagosan 7-ből akár malware fertőzést, akár valamilyen hackelést tapasztalnak. Szóval, hogyan védheti webhelyét a spam, a hackelés és a rosszindulatú programok ellen?

Max Bell, a Semalt Customer Success Manager elmondta, hogy a legegyszerűbb szinten nincs sok különbség a rosszindulatú programok és a hackelés között. Rendszerint a hackerek nem célozzák meg webhelyét, hacsak nincsenek személyes különbségek az Ön és a számítógépes bűnözők között, vagy nagyon népszerű webhelye van. Végtére is, minden hacker bekapcsolhatja a DDOS-t és a botneteket, hogy egy percen belül le tudja hozni webhelyét.

Természetesen a megosztott tárhelyen tárolt blogok különösen sérülékenyek a hacker támadásokkal szemben, és kevés olyan webmester van, aki képes az ilyen támadásokkal szemben támadni - nivea sun spray spf 6. Mostanra valószínűleg ülésed szélén üldögél, és néhány percenként ellenőrzi webhelyét, hogy megbizonyosodjon róla, hogy nem sérült vagy fertőzött a rosszindulatú programokkal. Lazítson, a webhelyed ritkán kap feltörni vagy fertőzni, hacsak nincsenek bizonyos sebezhetőségei.

Most, hogy tudják, hogy a hackerek bizonyos sérülékenységgel rendelkező webhelyeket céloznak meg, mi ezek a gyengeségek? Először is, sok blogger és webmester használja a megosztott tárhelyet, amikor elindulnak. Bár a megosztott tárhely kevésbé költséges megoldás, potenciálisan a spammerek és a hackerek vonzására van lehetőség.

Mivel sok blog tulajdonos van a megosztott tárhelyen ugyanazzal a szerverrel, mint a webhelyén, mindig van lehetőség arra, hogy némelyikük újonc legyen. Ez azt jelenti, hogy néhány újoncnak gyenge jelszava van, számítógépük trójai lehet, vagy nem védi webhelyét a hackelés ellen. Ilyen körülmények között a hackernek csak a sebezhető webhelyen keresztül kell hozzáférnie a kiszolgálóhoz, telepítenie kell egy olyan vírust, amely gyorsan elterjed a kiszolgálón található összes webhelyre és blogra.

Másrészt, ha marketingesek vagy bloggerek vagyunk, fennáll annak a lehetősége, hogy lóghatsz néhány online fórumon. Amit nem tudhat, hogy ezek közül néhány webhely fertőzött, de nem tudják, hogy rosszindulatú programokat terjesztenek a felhasználókra, vagy rosszindulatú emberek építettek..

Általában a hackerek nem célozzák meg a webhelyét, hacsak nincs valamilyen befejezetlen üzletük velük. A számítógépes bűnözők azonban mindig gyenge helyszíneket keresnek a kompromisszumra. Miután azonosítják a sérülékeny blogokat, megfertõzik a kiszolgálóikat rosszindulatú programokkal, amelyek az adott kiszolgálón elhelyezett más webhelyekre terjednek ki. A .htaccess mod hacktől eltérően, amely bizonyos kódok és fájlok módosításával könnyen kiküszöbölhető, a rosszindulatú szoftverek nehezebbek megszabadulni, mivel a témák, szkriptek és adatbázisok sérülhetnek .

Szóval, hogyan védheti webhelyét a rosszindulatú programoktól?

Jelszavak módosítása

Ha webhelye fertőzött, fennáll annak a veszélye, hogy a jelszava veszélybe került. A probléma kijavításához menjen a cPanel-hez, és változtassa meg a jelszavát. Annak érdekében, hogy a jelszó nehezen kompromisszumos legyen, használjon számokat, különleges karaktereket, kisbetűket és nagybetűket.

Miután módosította a jelszavát, fontolja meg a bejelentkezési jelszó megváltoztatását is. Csakúgy, mint a cPanelben, olyan karaktereket használjunk, amelyeket nehéz kitalálni

Biztonsági

A webhely biztonsági mentése az egyik legfontosabb módja a tartalom elvesztésének megakadályozására, amikor egy webhely veszélybe kerül. A teljes mentés érdekében fontolja meg a Backup Buddy-t, egy hasznos plugint a WordPress blogokhoz.

Biztonsági bővítmények telepítése

A biztonsági másolatok mellett fontolja meg a biztonsági bővítmények telepítését. Ezek a következők:

  • WP biztonsági szkenner
  • A WP Security Scanner egy könnyű biztonsági szkenner, amelyet a Website Defender tervezett. A bővítmény lehetővé teszi, hogy az adatbázistáblát nehezen találgassuk meg.

  • Jobb WP biztonság
  • A plugin a WordPress biztonsági funkcióit és technikáit veszi át, és egyetlen pluginként jeleníti meg őket. A jobb WP a bloggerek által megkövetelt legfontosabb jellemzőkkel rendelkezik, és az elsőként kell a bloggereknek hívnia.

November 28, 2017