Back to Question Center
0

Semalt Expert: Hogyan kezeljük a spamszolgálatokat?

1 answers:

A csalások megzavarására és a bűncselekmény fejlődésének megakadályozására az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy az illetékes hatóságoknak szóló átverésüzeneteket küldenek az illetékes hatóságoknak. Az Egyesült Királyságban a National Fraud Intelligence Office elvégzi a levélcsalásokkal és hasonló bűncselekményekkel kapcsolatos adatok összegyűjtését és elemzését. Ez elősegíti a döntéshozatalt, különösen a megelızı intézkedéseket illetıen.

Lépjen le a Semalt vezető értékesítési vezetőjéhez, Ryan Johnsonhoz, aki tudja, hogy mit kell tennie a csalás leveleiről.

A levélszemét jelentése

Az illetékes hatóságok tájékoztathatják a sokféle módon kapott átverés levélről. Ezek közé tartoznak a Royal Mail vagy a cég, amelyet a csalók utánoznak.

Jelentés átirat mail a Royal Mail

A Royal Mail posta és csomagküldő szolgálat. Az illetékes hatóságokkal együttműködik, hogy megakadályozza a postai küldemények bejutását a postai rendszerbe. Ha Ön vagy egy személy, akit ismer, fogadja a levélszemét, a Royal Mail azt tanácsolja, hogy az e-mailt egy erre a címre szóló levélben továbbítsa:

Freepost Átverés Mail,
P.O. Box 797,
Exeter Ex1 9UN

A Royal Mailt a 0345 611 3413 telefonszámon hívhatja, vagy e-mailt küldhet a scam.mail@royalmail.com címre.

A Royal Mail arra is ösztönzi az érintett személyeket, hogy töltsék le a levélszemét-jelentést (letölthető a weboldalukon), és elküldjék azokat a csalóknak és egyéb, a gyanúsítottaknak,

A csalólevél bejelentésének másik módja a teljes név, cím és telefonszám elküldése postai úton a fenti postacímre, e-mailben vagy telefonon (03456 113 413). A Royal Mail elküld egy űrlapot és előre fizetett címzett borítékot, így az űrlap kitöltése után küldi el a beérkezett átverési üzenetek mintáit..

Jelentés a vállalat számára

Ha a csalók átveréses leveleit kapják, akik úgy tesz, mintha egy valódi cég képviselői lennének, akkor bölcs dolog felvenni a kapcsolatot a társasággal.

Lehet egy bank vagy egy kormányzati részleg, amelyet utánozni fognak, és a tranzakciós levélben szerepel. A szervezet értesítése segíteni fog, mivel képes tájékoztatni másokat a csalásról. Egyes vállalatok feljegyzéseket tesznek közzé a weboldalukon, és felvázolják azokat a lépéseket, amelyeket az átverés áldozatává kell tenniük.

Mi a helyzet az átverés e-mailekkel?

Az e-mailek azok a népszerű módszerek, amelyeken keresztül a csalók az illegális rendszereket becsapják. Ha bejövő postafiókjában átverési e-mailt észlel, győződjön meg arról, hogy jelentkezik.

Mielőtt átnézné az átverés e-mailjeinek átvételére vonatkozó jelentési lehetőségeket, először nézzen át néhány tippet, amelyek biztonságban tartják Önt és az Ön információit. Ha átverési e-mailt kap:

  • NE kattintson az e-mailben található linkre.
  • NE válaszoljon az e-mailre, vagy bármilyen módon kapcsolatba léphet a feladóval.
  • NE adjon ki semmilyen információt még akkor sem, ha már rákattintott a linkre.
  • NE nyissa meg az e-mail mellékletét.

Riport levél küldése a Royal Mailnek

A Royal Mail elkezdi a csalás elleni e-mailek elleni küzdelmet azzal, hogy felsorolja a leggyakoribb átverési e-maileket, amelyek segítségével könnyedén áttekintheti az átverés e-mailjeit. Ha gyanús e-mailt kap, kapcsolatba léphet a Royal Mail-rel a vállalat kapcsolatfelvételi oldalán vagy a "Kapcsolatfelvétel" linken keresztül a weboldal alján.

Jelentés átverés e-mailt e-mail cég

Átverés e-maileket vagy phishing e-maileket is jelenthet az internetszolgáltatónak (internetszolgáltató), amelyet az e-mail végének megszüntetésére használtak. Ha például az e-mail egy Gmail-fiókból származik, jelentheti azt a Gmail bejelentkezési oldalán található "Jelentésszemlék-tiltás" gombbal. A Yahoo egy e-mailt (abuse@yahoo.com) tartalmaz, amelyre a csalás leveleiről és a kapcsolódó bűncselekményekről van szó. A Hotmail ugyanarra a célra adta meg az "Adathalás bejelentése" gombot.

Az átverés üzenetek és az e-mailek időben történő jelentése nem túlzottan hangsúlyozott. Abban az időben, amikor a csalások igaza, bal és középpontja, nem engedheti meg magának azt feltételezni, hogy minden rendben van. A csalók elleni küzdelemben jó cinikusnak lenni, és nem bízni a levelek vagy telefonhívások információinak névértékével Source .

November 28, 2017