Back to Question Center
0

Semalt Expert: A Google Project Shield segíti a támadást a hackerek ellen

1 answers:

Az embereknek el kell kezdeniük a nagyvállalatok értékének elismerését. NagyPéldául, amit a Google tett egy olyan újságíró számára, aki tömeges DDoS támadás áldozata volt. A cég söpörte és kölcsönadta nagyszerű számítástechnikájáthatalom, hogy véget vessen a hacknek.

Brian Krebs veterán biztonsági blogger. A támadás akkor kezdődött, amikor kitetteegy csoport csalárd üzleti gyakorlatát, akik ezt követően visszautasították DDoS (elosztott denial of of service) támadást a rendszerén.A DDoS nem új, mivel a hackerek időről időre használják őket. Azonban ez a konkrét eset más volt, és a csapkod erősebb volt mintvalaha. Krebs elismerte, hogy korábban foglalkozott a DDoS támadásokkal, de semmi ilyen nem volt.

Artem Abgarian, a Semalt Senior Customer Success Manager, úgy véli, hogy ennek oka az, hogy a hackereknek több fegyvere van, mint korábban valahahogy végezzenek támadásaikat. Kezdetben a legnépszerűbb célpontok régi Windows PC-k voltak. Általában elrendelnék őket, hogy irányítsák a spameketaz áldozat webhelyére irányuló forgalom, azzal a céllal, hogy kiütötte az internetet. Az online eszközök sokféleségével online a hackerek rendelkeznektöbb lehetőséget kínálnak az együttes kiválasztáshoz.

A Krebs-ügyben a hackerek botneteket használtak a támadás inicializálására. Ők akkorrabszolgáztatta a Bloggerhez tartozó eszközöket az IoT (tárgyak internetén)..Főleg IP-kamerák, routerek és digitális videofelvevők voltak,amelyek mindegyike hozzáférhet az internethez. A megnevezett eszközök többsége vagy gyenge vagy kemény kódolt jelszavakkal védi őket a behatolás ellen.

A Krebs honlapja az online közönségének fontos információforrásaa biztonsági közösség. A rendelkezésre álló különféle lehetőségek használatával - amint fentebb már említettük - sikerült leütniük a webhelyet, és biztosítaniuk kellvégtelennek maradt. A hackerek DDoS támadása a cenzúra új formája. A támadás információkat tartott a közönségtől.

Ezen a ponton azon tűnődhetünk, hogy a Google hogyan illeszkedik ebbe az egészbe. Az egyikA legfrissebb frissítések a Google-tól az volt, hogy elindították a "Project Shield" -t. A projekt kezdeményezése az, hogy megmentse az újságírókatmint Krebs. Ez megakadályozza, hogy DDoS-támadásokat kapjanak a weboldalukon.

A Project Shield az újságírót kiszolgálói számára biztosítja, hogy felhasználhassák őketminden olyan rosszindulatú forgalom, amely a weboldalra irányul, azzal a szándékkal, hogy túlterheljék. A rendszer nemcsak az újságíróknak kedvezesik a hackerek áldozatává. Használata kiterjed azokra az országokra is, amelyek ismételten tartalmukat cenzúrázzák DDoS támadásokkalönkormányzatok.

Kezdetben a Krebs szerződést kötött egy Akamai néven ismert társasággal, hogy gondoskodjon a tartalmáról.Azonban a tartalomkezelő cég már nem tudta megvédeni a weboldalt az ilyen nagyméretű támadásoktól. Egy másik cégazt mondta Krebsnak, hogy az Akamai által kínált szolgáltatás költsége évente 200 000 dollárba kerül.

A hosszú történet rövid vágása érdekében a Krebs honlapján található támadás aFontos, hogy az emberek az internetes biztonságra helyezzék. Ha a Google erre a célra nem használja a szolgáltatást, akkor más cégek ugyanazokat a szolgáltatásokat kínálják.Ennek kihasználásával a weboldalak tulajdonosai jelentősen csökkentik a DDoS-támadások kockázatát, mivel a hackerek ma erőteljes cenzúrát használnakfegyverek Source .

November 28, 2017