Back to Question Center
0

Semalt - Értékes módszerek a rosszindulatú programok megelőzésére a kisvállalkozások számára

1 answers:

Ön egy szociális mérnök? Ha te vagy akkor a kisvállalkozói közösség sír a segítségedért. Miért? Nos, a Symantec által készített statisztikák szerint az összes számítógépes támadás 40% -át 500 embernél kevesebb alkalmazottal szemben indították. Annak érdekében, hogy még rosszabbá váljon a helyzet, a Nemzeti Cyber ​​Security Szövetség feltárta, hogy minden 5 kisvállalkozásban minden évben ki kell küszöbölni egy számítógépes fenyegetést minden évben. Ebből a számból 60% nem tér vissza. Gyakran bezárják a boltot mindössze hat hónap után. Ennek köszönhetően megtalálja a kisvállalkozásokat, akik frissítéseket kérnek a számítógépes biztonság állapotától.

Olvassa el, hogy megtudja, hogy a rosszindulatú programok miként zavarhatják meg üzleti tevékenységét, majd használja az útmutatót, amelyet Oliver King, a Semalt Ügyfél sikertulajdonosa határozott meg, hogy megvédje magát tőlük (malware)

Pontosan mi a rosszindulatú szoftver és hogyan zavarhatja meg az üzleti tevékenységet

A rosszindulatú program a rosszindulatú szoftverek rövidítése. Véletlenül a "mal" előtag negatív konnotációval rendelkezik spanyolul és más latin nyelveken (ez rosszat jelent). Íme néhány meghatározás, amely segít megérteni.

  • Malware
  • Amint látja, ez valójában nem fenyegetés, hanem általános kifejezés, amely minden olyan szoftverre utal, amely az Ön engedélye nélkül telepíti magát a rendszerébe. A legtöbb esetben a phish adatokat célozza meg, amelyeket azután személyes adatok, hitelkártyaszámok stb. Ellopására használnak. A vírusok, felmentések és kémprogramok minden rosszindulatú programot.

  • Vírusok
  • Csakúgy, mint a kórokozókról, melyeket a biológiáról olvastatok, a vírusok önmagukban replikálódhatnak, majd átterjedhetnek más lemeztöredékekre vagy adatbázis-fájlokra. A vírust általában a számítógépes rendszerek felülírására, törlésére vagy átalakítására tervezték.

  • Kémprogramok
  • Amint azt a név is sugallja, a kémprogramokat elküldik a kémkedésre, különösen az interneten végzett tevékenységekről. A közösségi média számláiról, a böngészőtörténetről és a cookie-ról van szó, amelyet azután az érdekelt felek gyakran értékesítenek szélsőséges esetekben a kémprogramok ellophatják bejelentkezési adatait és egyéb adatait a kulcsnaplózás segítségével

  • Ransomware
  • Ez egy összetett program, amelyet a hackerek üzleti túszként tartanak. Átveszi az irányítást egy adatbázisról vagy egy szerverről, majd követelést kér, hogy felszabadíthassák az erőforrást. A CryptoLocker a legjobb megoldás az iranómia. 2013-ban elszabadult.

Védelme üzleti zavaróktól

Ahhoz, hogy a vállalkozás védje a rosszindulatú programok veszélyét, vegye figyelembe a következőket:

1. Tartsa naprakészen a számítógép víruskereső programját. Természetesen egy víruskereső program telepítése kötelező a dolog, de a program a fejlesztő legújabb verziója? Frissítve van? Van anti-malware funkciója?

2. Használjon eredeti operációs rendszert, legit programokat és firmware-t. Ne vágja el a sarkokat a "repedt" operációs rendszerek, szoftverek és alkalmazások telepítésével. Vásároljon vagy jegyezzen be valódi szoftvert. Ellenőrizze, hogy be van-e kapcsolva egy tűzfal.

3. Jelszó-házirend létrehozása és érvénybe léptetése - próbálkozzon a jelszókezelőkkel vagy elkezdheti az alfanumerikus és speciális karakterekkel rendelkező, keményen elképzelhető jelszavak használatával.

4. Ne kockáztasson - annak érdekében, hogy elkerülje a veszélyeztetettséget, változtassa meg a hálózatot, amikor egy alkalmazott visszavonul, vagy önként kilép. Így egy elégedetlen alkalmazott nem tud elrontani.

5. Tanuljon személyzetének - győződjön meg róla, hogy nem kattintanak vagy telepítenek gyanús linkeket és mellékleteket. Az összes letöltött programot futtathatja egy víruskereső program segítségével Source .

November 28, 2017