Back to Question Center
0

Semalt: egyszerű trükkök az e-mail biztonságának biztosítása érdekében

1 answers:

Minden olyan személynek, aki hozzáfér az internethez, egy bizonyos időpontban e-mailt kell használnia, akár akar, akár nem. Az e-mail a kommunikáció "de facto" médiumaként jelenik meg, mivel a vállalatok továbbra is e-maileket használnak a másokkal való kommunikációra, és ez nem valószínű, hogy megváltozna.

Az a tény, hogy mindenki hozzáfér az e-mailhez, a legfőbb ok, amiért mindent meg kell próbálnia, hogy megvédje a vírusokat, a visszaváltásokat és a rosszindulatú programokat az e-mailen keresztül. Mivel a vállalatok továbbra is érzékenyebb információkat kezelnek e-mailjeik révén, a hackerek nagyon értékesnek tartják őket, és mindent megpróbálnak kezükbe vinni .

A gyakori fertőzések egy része az e-mailek rossz kezelésének és használatának eredménye. Artem Abgarian, a Semalt Ügyfél Menedzser menedzsere készített egy listát az e-mailek biztonságos elérésének módjáról:

Ne töltsön le mellékleteket ismeretlen küldõktõl

Ez a legegyszerűbb tanács, amit valaha is kaphat. Ha egy e-mail érkezik a postaládába, és a feladó nem tűnik ismerősnek, azonnal dobja el az e-mailt. Napjainkban a hackerek egy része új taktikát hozott létre, ahol az e-mailjeikben fontosnak vagy sürgetőnek érzik magukat. Az e-mailek megnyitásakor a felhasználók rendszerint megtalálják a mellékletet.

A hackerek még a leginkább ártalmatlan megjelenést is használják, hogy elrejtsék rosszindulatú kódjukat. Mások szeretik használni a spoof technikákat úgy, mintha törvényes feladók lennének. A tiltás lehetővé teszi számukra, hogy bonyolult technikákat alkalmazzanak, hogy úgy tűnjön, hogy az e-mail címsorok és címek hiteles forrásokból származnak. Mindig olyan e-maileket keressünk, amelyek óriási fenyegetést jelentenek az összes e-mail üzenetben..

A Word Doc

A legtöbb ember ezt nem ismeri, de a .doc és a .docx kiterjesztések azok a legnépszerűbb vektorok, amelyeket a hackerek az e-maileket zavaró programokkal fertőznek meg. Kétségtelen, hogy a Microsoft Word dokumentumok nagymértékben kihasználják ezeket a "makró" jellemzőket. Mindazonáltal a hackerek veszélyes vírusokat is használhatnak.

Már léteznek jelentések az összetett bűnözőkről, amelyek e-mailben terjednek el, és a kezdeti forrás szövegfájl. Ezért, hacsak a feladó nincs megerősítve, hogy túl legyen a fedélzeten, kerülje a Word csatolását, mivel károsíthatja a vírusokat.

Soha ne ossza meg személyes adatait

Jelenleg az egyetlen ismert módszer, amelyen keresztül a hackerek bejutnak a szervezetek internetes biztonságába, az adathalászat révén történik, amint azt a Verizon is közli. Ha a hackerek ezt megteszik, az adathalászat nem igényel semmilyen technikai szaktudást. Ennek oka az, hogy ha az alkalmazottak személyes adatokat, például jelszavakat és felhasználóneveket terjesztenek, a bűnözők betörnek ezekbe az informatikai rendszerekbe, és ellopják ezeket az e-maileket. Ezután könnyebb megtámadni a nagyobb szervezetet az ott dolgozó alkalmazottaktól származó részletek felhasználásával. A legtöbb esetben az adathalász kísérlet olyan felhasználókból származik, akik azt állítják, hogy IT-alkalmazottak szeretnének jelszót visszaállítani, és személyes adatok továbbítását kérik.

Soha ne kattints az e-mailbe beágyazott linkre

Ha valaki megkapja a gyanús e-mailt, amelyhez a hivatkozásra kattintva hivatkozik rá, akkor mindig figyelmen kívül hagyja az e-mailt. Az itt megadott hivatkozások könnyen átirányíthatók olyan letöltési oldalakra, amelyek rosszindulatú programokat, trójai programokat és egyéb vírusokat tartalmaznak.

Jelszavak módosítása rendszeresen

Biztosítani kell, hogy egy másik jelszó mostantól a legjobb módja annak, hogy megakadályozzák a brute-force támadásokat. A felhasználóknak ezt legalább havonta egyszer vagy kétszer kell elvégezniük Source .

November 28, 2017