Back to Question Center
0

Semalt bemutatja 5 rosszindulatú programot

1 answers:

Bármelyik név az online bűnözőknek, akár crackereknek, akár hackereknek, nagyon keményen dolgoznak a felhasználók átverésében, új rosszindulatú programok létrehozásával. De ezek a veszélyek a régi, újonnan maszkos prezentációk. Ezért a megfelelő biztonság és a kis internetes hozzáállás jelenléte segít a digitális fenyegetések kezelésében.

Ryan Johnson, a Semalt Digitális Szolgáltatások vezető értékesítési vezetője hasznos módszereket dolgoz ki a rosszindulatú támadásokkal szembeni védelem érdekében.

Mielőtt elolvashatnád ezeket a kockázatokat, bölcs dolog azonosítani, hogy ezek a fenyegetések elsősorban. A 2000-es évek elején az első malware pusztítást okozott a személyi számítógépeken és fájlokban, de a későbbi malware központi motivációja óta nyereséget ért el. Az online bűnözők most használják azt, hogy hozzáférjenek a számítógép feldolgozó erejéhez vagy a hitelkártya banki információihoz. A legrosszabb esetekben a bűnözők használhatják ezt az információt, hogy kitalálják vagy kárt okoznak a vállalkozásoknak.

Van néhány példa a rosszindulatú programokról. A kémprogramok például lassítják a számítógépeket nyomon követés céljából hirdetési célokra. A Rootkits viszont a PC-ket a gazdagépébe fordítja, és illegális anyagokat küld, vagy csatlakozik a weboldalakat érintő támadásokhoz. Egy másik rosszindulatú szoftver Scareware. Az anti-vírus szoftvert ismétli a zsarolás nevében. A Ransomware is ilyen zsarolási csalások elkövetője, de ahelyett, hogy a Scareware olyan vírusellenőrzést hajtott volna végre, a fájlok összességét veszi igénybe, és alkupozícióként használja őket. Végül a Keyloggers ellopja a hitelkártya adatait a számítógép szoros felügyeletével.

De a sok ember tudatában az a kérdés, hogy a rosszindulatú programok miként támadják meg a számítógépet? A felhasználók tudatosan vagy tudatlanul telepíthetik a rosszindulatú programokat, és mindkét esetben csak akkor működik, ha folyamatosan fut, törlés vagy leállítás nélkül. Ahhoz, hogy rögzítsék és végül aktívvá váljanak, az online bűnözőknek tisztában kell lenniük azon hibákkal, amelyeket az egyének használnak ugyanazon hibák kihasználására, hogy azoknak, akik soha nem esettek csapdába, becsapják azokat.

Egy másik gyakori kérdés az, hogy az emberek hogyan töltik le a rosszindulatú szoftvereket. Néhányan kéz a kézben járnak a legális szoftverekkel, így olyan üzenetekre kattintanak, amelyek forrásai nem ismertek.

Nem ez a szomorúság és végzet, amikor foglalkozik ezzel az érzékeny kérdéssel..Vannak módszerek védekezni ezekről a támadásokról.

Első , frissítse és biztosítsa személyi számítógépét.

A hiteles szoftver jelenléte a számítógépén nem feltétlenül jelenti a biztonságát. Ez a tény is ismert a szoftvercégek, mint a Microsoft, az Adobe és az Apple, akik kiadnak tucat frissítések minden évben. Ezért célszerű biztosítani a frissítések folyamatos működését az alkalmazásokban a fertőzés elkerülése érdekében. A frissített biztonság, például az anti-vírus, tűzfal és kémprogramok futtatása javítja a vírusok elleni küzdelem esélyeit.

A hibaüzenetek, csatolmányok és felbukkanó ablakok második szkepticizmusa fontos a tudatosság megteremtésében.

Az olyan oldalak bezárásakor megjelenő hibaüzenetek olyan kellemetlenségek. Kerülje a rákattintást, vagy teljesen kilép a programból. Abban az esetben, ha a szoftver már elkezdte telepíteni magát, azonnal meg kell szüntetnie a biztonsági szkennelést. Ami a felbukkanó pop-upokat illeti, amelyek kevésbé károsak, mint a dühösek, a jelenlegi böngészők foglalkoztak ezzel a nehézséggel. Mindazonáltal ne kattintson rájuk, és használja ugyanazt az eljárást, mint a Windows hibaüzenetek kezelése.

Ismeretlen vagy megbízhatatlan forrásokból származó csatolmányok megnyitása bölcs, de ha a kíváncsiság felborítja az okot, javasoljuk, hogy merevlemezre töltse le és frissítse az internetes biztonságot.

Harmadik , mindig értesítse a levélszoftvert a spam észlelésekor.

Szintén szüntesse meg a levélszemét terjedését a barátainak a Facebookon keresztül, tájékoztassa őket az ilyen szerencsétlen viselkedésről, vagy egyszerűen zárja le barátságát a Facebookon.

Negyedik , amikor új szoftvert telepít, gondoskodjon alapos kutatásáról.

Ezt a telepítést a Google-on vagy az Information Technology szakértővel folytathatjuk. A szoftverek ilyen óvintézkedések nélkül történő telepítése hasonló a rosszindulatú programok meghívásához.

Végül , a minden más fölötti óvatosság az út.

Az olyan normális élethelyzetekben, mint a normális élethelyzetekben, ahol a józan ész érvényesül, ugyanúgy kell működnie, amikor az interneten dolgozik, mert amikor böngészés, letöltés és telepítés közben az internetről böngészés nélküli "szabad" jelzéssel ellátott elemek letöltése és telepítése végül kárt okoz a számítógépen és az élet.

Végeredményben a rosszindulatú szoftverek adat, tartalom, idő és pénz elvesztését eredményezik Source .

November 28, 2017