Back to Question Center
0

Insight From Semalt: Figyelmeztető jelek az internetes munkakeresésekre

1 answers:

A munkakeresés önmagában nehéz feladat, hiszen több munkaerőt kínál, mint a kereslet. Az állókereső nagy csoportja lenyűgöző célpontot jelent az internetes csalók és csalók számára. Mi irodalmi találkozunk több száz online álláshirdetés és kínál online napi rendszerességgel - affitto gonfiabili per bambini roma. Ezért el kell kérdeznie, hogy minden egyes állásajánlat valódi vagy átverés. Valódi állásajánlat pozitív lépés a karriered céljaira, és egy hamis állásajánlat költségeit a megkeresett pénzedre, idődre és személyes adatokra fordítja.

Ebben a cikkben Julia Vashneva, a Semalt Senior Customer Success Manager rámutat a leggyakoribb trükkökre, amelyeket a munkahelyi csalók használnak:

  • Túl jó ahhoz, hogy igaz legyen? - Itt van az üzlet, a munka ajánlata túl jó a valósághoz, különösen akkor, ha egy potenciális munkáltatóval felkeres egy olyan üresedést, amelyet nem töltöttél, vagy még soha nem hallottál róla. Ilyen esetekben a csalók az adatvédelmi irányelvek nélkül kapják meg a cv-t a munkakörökről, és ellenállhatatlan javadalmazási csomagot, és a hozzáértés és a minőséget terjesztenek. Tartsd biztonságban a hitelesítő adatokat hitelesített munkakörökön, szigorú adatvédelmi irányelvekkel.
  • Szakszerűtlen e-mailezés - A csalás mindig részletesen szól..A csalók spamolhatják a bejövő leveleket olyan nem kívánt e-mailekkel, amelyek többsége helyesírási, írásjeleket és nyelvtani hibákat tartalmaz. Tartsd az őrséget az ilyen ellentmondások miatt.
  • Vague munkaköri leírások és követelmények - A munkaköri leírások és követelmények célja, hogy a versenyből kizárják a képzetlen pályázókat. A csalók azonban a nevetséges munkakörülményeket olyan módon közelítik meg, hogy szinte mindenki jogosult. A munkaköri leírás és a valódi állásajánlat követelményeinek konkrétaknak kell lenniük, és egyértelműen bizonyos oktatási és tapasztalati szinteket igényelnek.
  • Az olyan személyes e-mail fiókokból származó e-mailek, amelyek nem rendelkeznek kapcsolattartási adatokkal, például a vállalat neve, címe és kapcsolata, szintén lefoglalhatják a beavatkozást. Bizonyos esetekben a scammer furcsa okokat jelez a személyes e-mailek használatához, például a kiszolgálók leállításához.
  • Yahoo és az azonnali üzenetküldő interjúk - A Yahoo Instant Messenger nagyon népszerű a munkakeresésekkel szemben. Nem minden online interjú hamis, de ha meghívják az egyiket online, akkor ügyeljen arra, hogy alaposan megvizsgálja a vállalatot, mielőtt megkezdődik.
  • Ha online keres egy vállalatot, akkor a keresési eredmények pontosan és tényszerűen elválaszthatók a keresési gombtól. Ha a megtalált információ nem felkerül, akkor átverés lehet. A csalók még mindig legális cégnevek és weboldalak alatt álcázhatnak, de az internet segíthet abban, hogy megjelölje.
  • Bizalmas információ kérése - Időnként a munkakeresőket felkérik arra, hogy bizalmas információkat jelenjenek meg telefonon, e-mailben vagy akár kifizetések formájában. Ennek figyelmeztető jelnek kell lennie, és az álláskeresőknek óvatosan kell eljárniuk.
  • Ha a potenciális munkáltató arra kéri a számláját, hogy átutalja pénzeszközeit vagy küldjön értéktárgyakat vagy pénzeket, akkor óvatosan járjon el.
  • Ha a potenciális munkáltatók megkérik Önt, hogy a befizetéseket interjú vagy tényleges munka előtt végezzék el, akkor ez végül is átverés lehet. A jogszerű vállalatok soha nem kérik ezt.
  • Végül, de nem utolsósorban, ott van a belső hang, amely figyelmezteti Önt az állásajánlat lehetőségéről, hogy izgatott vagy, hogy átverésnek számít.
November 28, 2017