Back to Question Center
0

Insight From Semalt: Figyelmeztető jelek az internetes munkakeresésekre

1 answers:

A munkakeresés önmagában nehéz feladat, hiszen több munkaerőt kínál, mint a kereslet. Az állókereső nagy csoportja lenyűgöző célpontot jelent az internetes csalók és csalók számára. Mi irodalmi találkozunk több száz online álláshirdetés és kínál online napi rendszerességgel. Ezért el kell kérdeznie, hogy minden egyes állásajánlat valódi vagy átverés. Valódi állásajánlat pozitív lépés a karriered céljaira, és egy hamis állásajánlat költségeit a megkeresett pénzedre, idődre és személyes adatokra fordítja.

Ebben a cikkben Julia Vashneva, a Semalt Senior Customer Success Manager rámutat a leggyakoribb trükkökre, amelyeket a munkahelyi csalók használnak:

  • Túl jó ahhoz, hogy igaz legyen? - Itt van az üzlet, a munka ajánlata túl jó a valósághoz, különösen akkor, ha egy potenciális munkáltatóval felkeres egy olyan üresedést, amelyet nem töltöttél, vagy még soha nem hallottál róla. Ilyen esetekben a csalók az adatvédelmi irányelvek nélkül kapják meg a cv-t a munkakörökről, és ellenállhatatlan javadalmazási csomagot, és a hozzáértés és a minőséget terjesztenek. Tartsd biztonságban a hitelesítő adatokat hitelesített munkakörökön, szigorú adatvédelmi irányelvekkel.
  • Szakszerűtlen e-mailezés - A csalás mindig részletesen szól..A csalók spamolhatják a bejövő leveleket olyan nem kívánt e-mailekkel, amelyek többsége helyesírási, írásjeleket és nyelvtani hibákat tartalmaz. Tartsd az őrséget az ilyen ellentmondások miatt.
  • Vague munkaköri leírások és követelmények - A munkaköri leírások és követelmények célja, hogy a versenyből kizárják a képzetlen pályázókat. A csalók azonban a nevetséges munkakörülményeket olyan módon közelítik meg, hogy szinte mindenki jogosult. A munkaköri leírás és a valódi állásajánlat követelményeinek konkrétaknak kell lenniük, és egyértelműen bizonyos oktatási és tapasztalati szinteket igényelnek.
  • Az olyan személyes e-mail fiókokból származó e-mailek, amelyek nem rendelkeznek kapcsolattartási adatokkal, például a vállalat neve, címe és kapcsolata, szintén lefoglalhatják a beavatkozást. Bizonyos esetekben a scammer furcsa okokat jelez a személyes e-mailek használatához, például a kiszolgálók leállításához.
  • Yahoo és az azonnali üzenetküldő interjúk - A Yahoo Instant Messenger nagyon népszerű a munkakeresésekkel szemben. Nem minden online interjú hamis, de ha meghívják az egyiket online, akkor ügyeljen arra, hogy alaposan megvizsgálja a vállalatot, mielőtt megkezdődik.
  • Ha online keres egy vállalatot, akkor a keresési eredmények pontosan és tényszerűen elválaszthatók a keresési gombtól. Ha a megtalált információ nem felkerül, akkor átverés lehet. A csalók még mindig legális cégnevek és weboldalak alatt álcázhatnak, de az internet segíthet abban, hogy megjelölje.
  • Bizalmas információ kérése - Időnként a munkakeresőket felkérik arra, hogy bizalmas információkat jelenjenek meg telefonon, e-mailben vagy akár kifizetések formájában. Ennek figyelmeztető jelnek kell lennie, és az álláskeresőknek óvatosan kell eljárniuk.
  • Ha a potenciális munkáltató arra kéri a számláját, hogy átutalja pénzeszközeit vagy küldjön értéktárgyakat vagy pénzeket, akkor óvatosan járjon el.
  • Ha a potenciális munkáltatók megkérik Önt, hogy a befizetéseket interjú vagy tényleges munka előtt végezzék el, akkor ez végül is átverés lehet. A jogszerű vállalatok soha nem kérik ezt.
  • Végül, de nem utolsósorban, ott van a belső hang, amely figyelmezteti Önt az állásajánlat lehetőségéről, hogy izgatott vagy, hogy átverésnek számít Source .
November 28, 2017