Back to Question Center
0

A Semalt szakértő feltárja a Bot forgalmának kizárásáról szóló Google Analytics-tippeket

1 answers:

A belföldi forgalmat, a belső forgalmat és a számítógépes biztonságot a digitális marketing világpiacának tekintik. Nem lehet eléggé hangsúlyozni a Google Analytics statisztikák pontos megőrzésének fontosságát. A Google Analytics jelentések bemutatása többet mond a döntéseiről és az online marketing készségekről. A Google Analytics kulcsfontosságú szerepet játszott abban, hogy segítse a marketingszakemberek megértését és elemzését a webhelyeik felé irányított forgalmat illetően.

A bot forgalma az egyik legfontosabb és potenciális forrás, amely hozzájárul a hamis adatokhoz.

Andrew Dyhan, a Semalt ügyfelek siker menedzsere azt javasolja, hogy kizárja botját és belső forgalmát a webhelyéről, ami javítja a teljesítményét.

Mit kell tudni a Bot forgalomról

A robotok, robotok és pókok olyan automatizált alkalmazások, amelyek az internetes platformokon feladatokat teljesítenek anélkül, hogy ellenőrzés alatt állnának. A statisztikák szerint a bot forgalom szabályozza a platformokon generált forgalom több mint felét. Az informatikai szakemberek szerint a bot forgalom igen magas ütemben növekszik, ahol az ember által generált forgalmat kiszorítja.

A bot forgalom, a rosszindulatú programok és a trójai vírus növekedése azt sugallja, hogy szükség van arra, hogy kizárják és ellenőrizzék a botok forgalmát a Google Analytics adataival és jelentéseivel. Legyen szíves a jelentések olvasása és értelmezése során..A félreértelmezés téves irányba mozdítja el eredményeit .

Hogyan lehet észlelni a forgalmat az adatoktól

A jelentések és az adatok minősége jóval jobb a bot forgalom nélkül. Azonban bot-forgalmat nem lehet felismerni a Google Analytics adataiban, mivel nem töltődik be a Javascript-be. Szerencsére nem kell aggódnia mindenféle botról. Vannak olyan jó botok, amelyek a jólétetekért dolgoznak, mint a robotok. A jó botok alapértelmezés szerint ki vannak zárva a Google Analytics-jelentésben.

A másik típusú botok, a rossz botok nagy veszélyt jelentenek kampányára. A rossz botok meglátogatják a webhelyet azzal a céllal, hogy bemutassák a trójai vírust, a rosszindulatú programokat, a tartalom megsértését és a spameket. A rossz robotokat az imitáció jellemzi, ahol az emberi viselkedést imitálják, így nehéz megkülönböztetni a botokat a legit látogatóktól.

A Bot forgalom eltávolítása a Google Analytics-ről

  • Látogasson el az Admin View beállításokra, és kattintson a "Minden találat kizárása az ismert pókokról és botok" opcióról.
  • Ellenőrizze a gyanús forgalmat és használjon érvényes gazdagépnevet az észlelt forgalom kizárásához.
  • Nyissa meg a Tulajdonságot, kattintson a "Követési információ" gombra, és ellenőrizze a "Referral Exclusion List"

Ez a módszer a gyanús és észlelt botokat kizárja a jelentésből. Ez a módszer mind a kis, mind a nagy weboldalakon működik. Az ismert pókok és botok bot botjainak kizárása hatékonyan dolgozik egy jó számon. A Google Analytics-jelentés tisztítása lehetővé teszi a vállalkozás tulajdonosai számára, hogy kritikus döntéseket hozzanak a vállalkozásuk jólétével kapcsolatban. Tekintse meg a végrehajtási technikákat, amelyek blokkolják a hacker-kísérleteket, a rosszindulatú programokat és a trójai vírust. A DataDome, a legmagasabb rangú informatikai vállalat a vállalkozók megmentésére jött. A vállalat megoldást kínál a botok forgalmára azáltal, hogy ellenőrzi, milyen típusú robotok látogatják el webhelyét. A fent kiemelt tippek segítségével tisztább és pontos Google Analytics adatokat érhet el Source .

November 28, 2017