Back to Question Center
0

A Semalt Expert elmagyarázza, hogyan kell elkerülni a rosszindulatú fertőzést

1 answers:

Az internet lehetővé tette számunkra, hogy sok dolgot hajtson végre, ideértve a világ bármely sarkából történő információszerzést is. Nagyon kíváncsiak vagyunk, és néha a kíváncsiságunk tudatlanul vezethet le minket a nagyon sötét virtuális utcákon. A biztonsági elemzők szerint a felhasználó számítógépének legnagyobb biztonsági kockázata a felhasználó. Gyakran előfordul, hogy nem vagyunk képesek a rosszindulatú programokkal fertőzött eszközökkel.

Ross Barber, a Semalt ügyfelek siker menedzsere biztosítja, hogy fontos tudni, hogy mit kell tennünk, és nem azért, hogy elkerüljük a rosszindulatú fertőzést. A rosszindulatú szoftverek számítógépbe kerülése az első lépés a malware fertőzés elleni háborúban.

Hogyan fertőződik meg a számítógép a rosszindulatú programokkal?

1. Ha ismeretlen webhelyet keres

Sajnálatos, hogy az idő nagy részében nem tudják, hogy egy webhely megfertőződött-e mielőtt meglátogatta. Az az esély, hogy bárki számítógépet fertőzött meg vírusokkal, amikor felkeresi a webhelyet, majdnem egyenlő. A lehető legkisebbre csökkentheti a potenciálisan kockázatos weboldalra való kattintással kapcsolatos kockázatot, tartózkodva attól, hogy bármit és mindent elkapjon, ami felkeltette a figyelmét. Gyakran előfordul, hogy a rosszindulatú programok a legjobbat igyekeznek felvenni az interneten, ami annyi embert fog kapni a fertőzött webhelyen.

2. Fájlok letöltése nem megbízható forrásból

Mivel a fájlok megosztása szinte minden internethasználó napi szokása lett, a számítógépes bűnözők úgy találták, hogy a fájlok letöltése révén hatékonyan terjednek a rosszindulatú programok. Szóval rosszindulatú fájlokat csatolnak a videókhoz, zenékhez, filmekhez vagy egyéb szoftverekhez, hogy az áldozatok ne tudják, mikor kerülnek a rosszindulatú fájlok a számítógépbe. Mindig bölcs dolog letölteni a fájlokat, akár a médiát, akár az alkalmazásokat, jól ismert és megbízható forrásból.

3. Amikor megnyílik az előugró ablakok

A felbukkanó üzenetek lehetnek hirdetések vagy figyelmeztetések egy bizonyos számítógépes probléma esetén..A "figyelmeztető" felbukkanók a trójai támadások leggyakrabban használt módszerei. Az üzenet gyakran tartalmaz néhány véletlenszerű utasításokat a probléma megoldására, de általában ez a módja annak, hogy a felhasználó meggondolja, hogy a rosszindulatú programok megfertőznék az eszközt. Csak hagyd figyelmen kívül az ilyen popupokat, amikor megjelennek.

4. E-mail mellékletek megnyitása a szkennelés előtt

A mellékletekkel ellátott e-maileket gondosan kell kezelni. Ha az e-mail olyan embertől származik, akit nem tudsz, ne nyissa meg a mellékletet. Valójában a legjobb intézkedés az e-mail törlése. És ha valakinek tudod, de a melléklet gyanúsnak tűnik, ne rohanj le letölteni. Először is kérdezze meg a személyt, hogy erősítse meg, mi a melléklet, és ha letölti, szkennelje le a legfrissebb kártevők elleni szoftverrel, mielőtt megnyitná.

5. USB meghajtó használata

Ha az USB-kulcsot megfertõzték, akkor minden olyan számítógépre terjedhet, amelyhez csatlakozott. Egyes botok annyira fertőzöttek, hogy azonnal károsíthatják az egész számítógépes rendszert. A számítógép és a fájlok biztonságos tárolásához csak olyan USB-stick-okat fogadjon el, amelyek ismerőseit ismeri és MINDIG szkenneli a botot, mielőtt kinyitná.

Alapvető internetes biztonsági intézkedések

Két olyan intézkedésről van szó, amelyeket sohasem szabad alábecsülni:

Vírus / kártevők elleni védelem telepítése

Ezt valószínűleg alapvető fontosságúnak tartják a hangsúlyozáshoz, de sok számítógép van, különösen az otthoni számítógépek, amelyek malware-védelem nélkül működnek. Ha meg szeretné őrizni a számítógépét a rosszindulatú programok okozta fertőzésektől, telepítse a vírus / rosszindulatú programok védelmét. Még akkor is telepítheti a jó hírű szolgáltatók által kínált ingyenes vírusirtó szoftvereket, mint például a Microsoft - bár ez nem a legjobb megoldás, jobb, mint egyáltalán nincs kártékony programok elleni védelem.

A rendszer és az anti-malware szoftver frissítése

A rendszer és a szoftver karbantartása a másik alapvető internetes biztonsági intézkedés. Az operációs rendszer és az alkalmazások rendszeres frissítése a legújabb illesztőprogramokkal, frissítésekkel és biztonsági javításokkal biztosítja, hogy az eszköz a biztonsági fenyegetések többségétől mentes.

A rosszindulatú programok fertőzése az egyik legszerencsétlenebb dolog, ami történhet a számítógépével vagy más eszközzel. Ha ez megtörténik, hagyja, hogy soha ne legyen hanyagsága. Győződjön meg arról, hogy mindig fel van szerelve információkkal a rosszindulatú programok fertőzésének észleléséről és elkerüléséről Source .

November 28, 2017