Back to Question Center
0

Semalt bemutatja, hogyan kell kitölteni a HTML weboldalakhoz szükséges adatokat

1 answers:

A hálózatban megjelenő nagy mennyiségű információ "strukturálatlan", mivel nem rendezett megfelelően. A HTML weboldalak különbözőek a szervezett dokumentumokat tartalmazó formában, és a dokumentumokban bemutatott szöveg az alapul szolgáló HTML-kódon belül található.

Három fő adattovábbítási módszer létezik a HTML weboldalakról:

  • A weboldalon lévő szöveg mentése a számítógépre;
  • Az adatkivonás kódjának írása;
  • Speciális extrakciós eszközök használata;

1. Hogyan lehet HTML-kódot kinyomtatni a weboldalról kódolás nélkül

A weblap tartalmát az alábbi lépésekkel lehet átitatni:

csak szöveg

Miután megnyitotta a kívánt szöveget tartalmazó weboldalt, jobb gombbal kattintson a "Mentés másként" vagy "Mentés másként" opcióra. Írja be a fájl nevét a "Fájlnév" mezőbe és a "Mentés típusa" legördülő menüből válassza a "Weblap, csak HTML" lehetőséget. "Kattintson a" Mentés "gombra, és várjon néhány másodpercet.

Az ezen a lapon található összes szöveget kivonjuk és mentjük HTML fájlként. Az eredeti lapformázási beállítások érintetlenek maradnak, és a tartalom ilyen szövegszerkesztőként is szerkeszthető, mint a Notepad.

Teljes weboldal kivétele

A "Fájl" menüben válassza a "Mentés másként" vagy a "Mentés másként" opciót. Ezután kattintson a "Weboldal, teljes" lehetőségre a "Mentés típusként" legördülő menüből. Miután rákattintott a "Mentés" gombra, a szöveg és a képek kivonódnak az oldalról, és mentésre kerülnek, ahol csak akarsz. A szöveg egy HTML fájlba kerül, miközben a képek mappában vannak tárolva.

2. A HTML kódolása a webhelyről kódolással

Speciális eszközök segítségével közvetlenül a HTML fájlok segítségével dolgozhat. Szintén létrehozhat egy kódot, amely eltávolítja az összes HTML-címkét és megőrzi a HTML-fájlokban található szöveget az XPath vagy a rendszeres kifejezés használatával. A feladat legnépszerűbb programozási nyelvek közé tartoznak a Python, a Java, a JS, a Go, a PHP és a NodeJs.

3. Webadat-kitermelő eszközök használata

Ha csak a HTML-fájlokat szeretné kihagyni egy weboldalról, egyetlen kódsor írása nélkül, vagy elkerülni a másolási és beillesztési módszer kínzását, használjon webes kaparás eszközöket. Valójában sok hasznos eszköz található, amelyek a szükséges információkat betölthetik a webhelyről, majd átalakítják a strukturált formátumba. Próbálj ki néhány kaparóeszközt , és feltétlenül megtalálod az egyiket, amely a legmegfelelőbb a selejtezési igényeidhez Source .

December 22, 2017