Back to Question Center
0

Hogyan gördítsük le az adatokat egy weboldalról a Python és a BeautifulSoup segítségével? - A Semalt válasz

1 answers:

A web törmelék a szerszám kivonja az adatokat és bemutatja azt egy egyedi formátum, amely segít a webes keresőknek az eredmények eléréséhez. Számos alkalmazás van a pénzügyi piacon, de más helyzetekben is alkalmazható. A vezetők például használják a különböző termékek árainak összehasonlítására.

Web Scraping with Python

A Python egy hatékony programozási nyelv, nagyszerű szintaxissal és olvasható kóddal. Ez még a kezdők számára is megfelel, mivel számos lehetőséget kínál. Emellett Python egy különleges könyvtárat használ, a Beautiful Soup-ot. A weboldalakat HTML formátumban írták le, ami egy weboldal strukturált dokumentumot eredményez. Ugyanakkor a felhasználóknak emlékezniük kell arra, hogy a különböző webhelyek nem mindig nyújtják be tartalmukat kényelmes formátumban. Ennek eredményeképpen a webes kaparás hatékony és hasznos lehet. Tény, hogy a felhasználók számára lehetővé teszi a különböző dolgok elvégzését a Microsoft Word-hez.

LXML & Request

Az LXML egy hatalmas könyvtár, amely segítségével gyorsan és egyszerűen elemezheti a HTML és XML dokumentumokat. Valójában az LXML könyvtár lehetőséget biztosít a webes keresőknek, hogy olyan faszerkezeteket készítsenek, amelyek nagyon könnyen megérthetők az XPath használatával. Pontosabban, az XPath minden hasznos információt tartalmaz. Például ha a felhasználók csak egyes webhelyek címét szeretnék kivonni, akkor először meg kell találniuk, hogy melyik HTML-elem található.

Kódok létrehozása

A kezdők nehezen tudnak írni kódokat. A programozási nyelveken a felhasználóknak még a legfontosabb funkciókat is meg kell írniuk. A fejlettebb feladatokhoz a webes keresőknek saját adatstruktúrákat kell létrehozniuk. A Python azonban valóban nagy segítséget jelenthet számukra, mivel használatakor nem kell adatstruktúrát definiálniuk, mivel ez a platform egyedülálló eszközöket kínál a felhasználók számára feladataik elvégzéséhez.

Egy egész weblap leolvasásához le kell töltenie a Python kérések könyvtár használatával. Ennek eredményeképpen a kérések könyvtára HTML oldalakat tölt le bizonyos oldalakról. A webes keresőknek csak emlékezniük kell arra, hogy különböző kérések vannak.

Python Scraping Rules

A weboldalak lezárása előtt a felhasználóknak el kell olvasniuk az Általános Szerződési Feltételek oldalát, hogy elkerüljék a jövőbeli jogi problémákat. Például, nem jó ötlet túlságosan agresszíven kérni az adatokat. Meg kell győződniük arról, hogy programjuk olyan, mint egy emberi lény. Egy másodpercenkénti kérés egy nagyszerű lehetőség.

Különböző webhelyek meglátogatása során a webes keresőknek szem előtt kell tartaniuk az elrendezésüket, mert időről időre változhatnak. Ezért szükség van arra, hogy újra látogassa meg ugyanazt a webhelyet, és szükség esetén írja át a kódjaikat.

Az internetről történő adatkeresés és adatgyűjtés kihívást jelenthet, és a Python egyszerűen elvégezheti ezt a folyamatot, Source .

December 22, 2017