Back to Question Center
0

Semalt Review: Képek tördelése a weboldalakról

1 answers:

A web nagyon nagy, . Az emberek könnyedén másolhatnak és közzétehetik bármelyik fényképüket. De mielőtt ezt teszik, meg kell gondolniuk a szerzői jogok tulajdonjogát.

Sokan szeretik a nagyszerű képeket online találni. Könnyű, és bármit is kaphatnak, amiket csak akarnak az interneten keresztül. Az egyik legelterjedtebb módszer a különböző webhelyekről származó képek lefejtése. De mielőtt másolnánk egy fényképet, meg kell gondolniuk a cselekvés jogszerűségét. Például figyelembe kell venniük, hogy valaki tulajdoníthatja ezeket a képeket, és engedélyt kell kérnie.

A kép lekaparása nagy mennyiségű képet tölt le egy adott forrásból az interneten. Ez egy praktikus eszköz azok számára, akik olyan tárgyakat keresnek, amelyek a cikkekhez vagy a cégeikhez kapcsolódnak. De honnan származnak ezek a fotók? Számos online platform létezik, amelyek a meglévő képadatbázisokat biztosítják a látogatóknak. De ha nem találják meg a legmegfelelőbb képet, általában a Google-t használják, hogy vonzóbb fotókat kapjanak rájuk. Ennek eredményeképpen a képkarcolás úgy tűnik, mintha az egyetlen megoldás lenne számukra.

A Image Scraping Legal?

Képek igazságos használata

Ha szeretné, bármikor használhatja a saját maguk által készített fotókat, ellenkező esetben a fotót online kell megtalálnia. Sok olyan online forrás létezik, ahol az ember képes lemosni a képeket, még akkor is, ha az emberek szabadon eltávolíthatják az általuk kedvelt képeket, bizonyos esetekben engedélyt kell kérniük, ha a tulajdonos nem ért egyet, akkor jobb, ha más hasonló képeket talál más forrásokból Sok weboldal tulajdonos hajlandó ingyenes képeket kínálnak. A jogi következmények elkerülése érdekében az embereknek bizonyos dolgokat kell figyelembe venniük. Például nem másolhatnak olyan fotókat, amelyek olyan híres emberekről származnak, akik magántevékenységben vesznek részt.

Sok fotós és művész eljuttatja képeket online eladni. Az emberek hajlamosak lehetnek egy kép másolására és megváltoztatására, de ez nem jogi megoldás. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a szerzői jog a képek szerzői joggal bíró tulajdonosának minden jogát megadja. Ez azt jelenti, hogy a birtokos az egyetlen, aki eldönti, hol jelenik meg a munkája, és ki fogja használni a képeit.

Annak ellenére, hogy a weboldalakról készült képek lekicsinyelése könnyű feladat lehet a betakarítók számára, gondoskodni kell ezekről. Például nem másolnak más ember képét, és tiszteletben tartják a szerzői jogot. Ha így teszik, a képkivágás nagyszerű és értékes eszköz lehet számukra és üzletük számára Source .

December 6, 2017