Back to Question Center
0

Mi az a kaparóhely? - A Semalt válasz

1 answers:

A lehúzó weboldal a weboldal, amely más tartalmakat más blogokból és internetes weboldalak segítségével. Ez a tartalom tükröződik azzal a céllal, hogy bevételeket generáljon, akár hirdetéssel, akár a felhasználói adatok értékesítésével. A különböző kaparóhelyek különböznek formák és típusok szerint, a spam tartalmú webhelyektől kezdve az árösszehozatal és az internetes vásárlási pontokig.

Különböző keresőmotorok, különösen a Google, tekinthetők a lehúzóhelyeknek. Több webhely tartalmát gyűjtik össze, tárolják az adatbázisban, indexelik és bemutatják a kivont vagy lekicsinyelt tartalmat az interneten lévő felhasználóknak. Valójában a keresőmotorok által lekapartott vagy kivont tartalmak nagy része szerzői jogi védelem alatt áll.

Reklámhoz készült:

A kaparóhelyek egy része azért jött létre, hogy különböző hirdetési programokkal online pénzt készítsen. Ilyen körülmények között a "Made for AdSense" weboldalak vagy az MFA nevének nevezik őket. A kizökkentő kifejezés olyan webhelyekre utal, amelyeknek nincs veszteséges értéke, arra számítanak, hogy vonzza, csalogatja és bekapcsolja a látogatókat a megadott webhelyekhez a hirdetésekre való kattintások megszerzéséhez. A Made for AdSense webhelyek és blogok a hatékony keresőmotor-spamek. Hígítják a keresési eredményeket a kevésbé kielégítő eredményekkel. Egyes kaparóhelyek ismert módon kapcsolódnak más weboldalakhoz, és célja a keresőmotor rangsorának javítása a privát bloghálózatokon keresztül..Mielőtt a Google frissítette a keresési algoritmusokat, a különböző típusú kaparóhelyek gyakran híresek voltak a fekete kalapos SEO szakértők és marketingesek körében. Ezt az információt a spamdexeléshez használták és számos funkciót hajtottak végre.

Jogszerűség:

A lehúzóhelyek tudják, hogy megsértik a szerzői jogi törvényeket. A nyílt forráskódú oldalak tartalmának átvétele a szerzői jog megsértése, amennyiben az nem tartja tiszteletben a licenceket. A GNU Free Documentation License és a Creative Commons ShareAlike licenceket például a Wikipédiában használták fel, és megkövetelték, hogy a Wikipedia újratöltőjének tájékoztatnia kell az olvasókat arról, hogy a tartalmat az enciklopédiából másolta.

Technikák:

Az olyan technikák vagy módszerek, amelyekben a lehúzó weboldalak célzottan változnak, egyik forrásról a másikra. Például a nagy mennyiségű adatot vagy tartalmat tartalmazó webhelyeket, például a fogyasztói elektronikát, a légitársaságokat és az áruházakat, a versenytársak rutinszerűen célozhatják meg. Versenytársaik továbbra is tájékozottak a márka aktuális árairól és piaci értékeiről. Egy másik típusú kaparó húzza ki a részleteket és a szövegeket olyan helyekről, amelyek magasak az adott kulcsszavakhoz. Javítják rangsorukat a keresőmotor eredményoldalán (SERP) és az eredeti weboldal rangsorán. Az RSS-hírcsatornák sebezhetőek a kaparókkal szemben is. A kaparók általában kapcsolódnak a link gazdaságokhoz, és észlelik, ha a kaparóhely ugyanazon a weboldalon újra és újra összekapcsolódik.

Domain eltérítés:

A programozók, akik létrehozták a lehúzó helyeket, megvásárolhatják a lejárt tartományokat, hogy újrahasznosíthassák őket a SEO célokra. Az ilyen gyakorlat lehetővé teszi, hogy a SEO szakértők kihasználják az adott domain név összes hivatkozását. Néhány spamküldő megpróbálja egyeztetni a lejárt webhelyek témáival és / vagy átmásolja az egész tartalmat az Internet archívumból, fenntartva az adott webhely hitelességét és láthatóságát. A tárhelyszolgáltatás gyakran biztosítja a lehetőségét, hogy megtalálja a lejárt tartomány nevét, és a hackerek vagy spammerek ezt az információt saját weboldaluk fejlesztésére használják Source .

December 6, 2017